Over ons

Bestuur

mr W.J.Barendse, oud-notaris, voorzitter, algemene zaken

M.C.A. van den Oever, (voormalig)CEO diverse bedrijven, organisatie en administratie

R. Houdé, financiën

Het bestuur ontvangt geen beloning, wel niet-bovenmatige vacatiegelden.

KvK 92119344

RSIN 865892970

LEI 984500ZB4B771SCDD703

De stichting heeft een ANBI registratie

info@studiefondsrvdr.nl

Missie

Onze stichter, Robert, had bij het bespreken van deze stichting voor ogen, dat hij voor de toptalenten de mogelijkheid wilde scheppen om te studeren in financiële onafhankelijkheid, in Nederland of daarbuiten. Studeren zonder je zorgen te hoeven maken over geldzaken. Immers, studeren aan een prestigieuze buitenlandse universiteit is niet voor iederen weggelegd. Voor de echte uitblinkers wilde hij dit  mogelijk maken.


Robert van der Rest

Over Robert

De stichting is opgericht bij testament door de heer Ir Robert Adrianus Filippus van der Rest en door zijn overlijden op 80 jarige leeftijd op 6 november 2023 in leven geroepen. Robert, voor sommigen Rob, was een geboren Dordtenaar, net als veel van zijn familieleden. Rob ging al vroeg bij zijn oom in de leer, die een vastgoedbedrijf in Dordrecht bezat. Veel winkels en woningen in de Dordtse binnenstad. Dat bedrijf is in afgeslankte vorm nog steeds in bezit van de familie. Rob heeft jarenlang de directie over het bedrijf gevoerd tot zijn overlijden. Toen begin jaren negentig, na een eerder overlijden van zijn oom, ook zijn tante overleed zijn de aandelen van het bedrijf en de rest van het vermogen verspreid over de familie en werd Rob een man in bonus. Rob heeft zichzelf het beleggen in aandelen aangeleerd.

En Rob was daar goed in. Dagelijks met ingewikkelde optiestructuren de markt volgen. Liet geen kans onbenut en was bereid risico te nemen. Zonder risico verdien je niets, zei hij wel eens. Iedereen zal het beamen, met beleggen moet je naar de lange termijn kijken. Rob deed dat ook, met veel geduld. In de afgelopen dertig jaar is zijn belegd vermogen aanzienlijk gestegen, ondanks de vele crisis die de wereld heeft gekend. Ook veel verloren, maar dat bood ook weer kansen.

Nadenkend over zijn nalatenschap vond Rob dat talentvolle studenten hun studie zonder financiële problemen moeten kunnen afronden en zich zo beter kunnen ontplooien. Niet alleen voor zichzelf, maar zo ook van veel waarde zijn voor de maatschappij. Voor weinigen is het weggelegd om je te bekwamen aan een prestigieuze (buitenlandse) universiteit. Rob zou dat graag voor toptalenten mogelijk maken.